Wie ben ik

Hallo, ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Romana van der Linden en ik woon in Leeuwarden (Friesland). Ik ben geboren op 16 mei 1991.

Mijn grote hobby is zingen. Ik zing ongeveer vanaf mijn 14e jaar. Het is begonnen doordat wij veel feestjes in de familie hebben en iedereen wel eens de microfoon in de hand neemt. Wat ik dus ook probeerde. Ik kreeg toen destijds veel schnabbels en optredens en werd al gauw gevraagd om te zingen in café’s, feesttenten en zalen.

Zelf ben ik met het Nederlandstalige levenslied opgegroeid en kon alle nummers meezingen. Dit is altijd al mijn muzikale passie geweest. Vaak zong ik nummers mee van bijvoorbeeld Marianne Weber, Corry Konings, Mieke, Charlène, Zangeres Zonder Naam maar ook eigen nummers zing ik tijdens mijn optredens. Op mijn 14e kreeg ik een eerste single ‘Mijn allereerste zoen’ deze werd landelijk aardig opgepakt en heeft een notering in de single top 100 gehad. Hierna volgde meerdere singles en een album. Ik heb hele mooie ervaringen opgedaan op jonge leeftijd waaronder een aantal keren ben ik mee geweest met artiestenreizen. En 3 keer op de Mega Piratenfestijn waarvan 1 keer zelfs in het Gelredome in Arnhem wat voor mij de mooiste ervaring is. Ik heb met grote namen mogen optreden. Wat ook erg grappig is, is dat er een fan; zanger Rinus een nummer over mij heeft gemaakt wat een Youtube hit is geworden ‘Toeter toeter met Romana op de scooter.

Het geeft me een kick om de mensen het naar de zin te maken met mijn muziek en ze in een feeststemming te brengen. Het liefste zou ik er nog veel meer uit willen halen.

De Nederlandstalige muziek is waar mijn hart ligt.